SvK, Konst från svenska konstnärer - Nordens största konstutställning
Kultur 1
space
Sökresultat
 Expressen

Expressen Nöje

Elliot Page ansöker om skilsmässa från hustrun
Skådespelaren Elliot Page, känd från bland annat "Juno" och "Inception", har ansökt om skilsmässa från sin fru Emma Portner, skriver Page Six. Paret gifte sig i januari 2018 men gick skilda vägar redan i somras. "Vi har största respekt för varandra och förblir vänner", säger paret. 

Polismord, dagböcker och bruten vänskap
Kontroverser kantade Lars Noréns karriär från hans sågade skandaldebut som dramatiker 1973 till den sista boken som drogs in av förlaget i höstas.Mest stormade det när polismorden i Malexander 1999 kopplades till hans uppsättning "7:3" där en av mördarna, Tony Olsson, medverkade.Under Lars Noréns senare år haglade skandalerna tätt när han tog heder och ära av en lång rad kända personer i sina omfångsrika dagböcker.

Ebba ville heta "Blåjeans" i förnamn - fick avslag
17-åriga Ebba Nyqvist har fått avslag två gånger på sin ansökan om att få heta Blåjeans i förnamn, och överklagar nu en gång till. - Det kändes inte som att det fanns en legitim anledning till att Blåjeans inte skulle vara passande som förnamn, säger hon. 

Weinstein betalar sina offer 140 miljoner
För snart ett år sedan dömdes filmmogulen Harvey Weinstein till fängelse för våldtäkt och övergrepp på två kvinnor, men mer än 50 anklagelser kvarstår.Nu går domare med på förlikning mellan offren och Weinstein, skriver BBC

Paret Mandelmann avslöjar hur de träffades
De gifte sig 1992, och sedan 2017 har paret Mandelmanns trollbundit tv-tittarna.Men hur träffades de egentligen?I TV4:s "Mandelmanns" berättar Gustav Mandelmann historien bakom kärleken som än i dag är stark.- Jag blev så otroligt lycklig när hon besvarade det där, att hon också var intresserad, säger han i programmet.

Carina Bergfeldt tvingas ändra programmet i sista sekund
Carina Bergfeldts nya talkshow på SVT har hyllats av tittarna.Men inför fredagens avsnitt tvingas Carina Bergfeldt blixtändra i programmet, då en gäst blivit sjuk."Ett kort tags smärre panik", skriver hon på Instagram.

Carina Bergs oro efter läkarbesöket: "Satt tyst"
Vännerna Carina Berg och Carolina Gynning väntar båda smått. Nu berättar Berg hur det var att ta ett fostervattensprov och jämför att göra ett ultraljud med att spå i "kaffesump".  - Jag sitter bara tyst och så håller jag med och låtsas som att jag ser det de ser. Man ser ingenting, säger hon i podcasten "Gynning & Berg". 

Trey Songz greps - bröt mot covidrestriktioner
R&B-stjärnan Trey Songz greps i söndags under en fotbollsmatch i den amerikanska staden Kansas City. Det efter att ha inte burit munskydd och slagit en polis, enligt abc.

Alla nya serier och filmer på Netflix i februari
Här är några av nyheterna på Netflix i februari:o Den första svenska originalfilmen på Netflix, "Red dot".o Romantik med Zendaya och John David Washington.o Bonos dotter Eve Hewson i en ny thrillerserie.

Lars Noréns karriär i bilder
Lars Norén har gått bort i sviterna av covid-19, 76 år gammal.Här är hans karriär i bilder.

Karin Olsson: Lars Norén var i klass med Bergman
Dramatikern och författaren Lars Norén har gått bort i sviterna av covid-19.Expressens kulturchef Karin Olsson minns honom som en av Sveriges största dramatiker under 1900-talet.- Han är en i raden av våra stora namn, som Bergman och Strindberg, det är den kalibern Norén har, säger Karin Olsson. 

Kollegernas sorg: "Stor tacksamhet"
Vännerna sörjer Lars Norén som har gått bort i sviterna av covid-19, 76 år gammal.- Han är den i särklass största dramatiker som funnits i Sverige, säger teaterproducenten Ulrika Josephsson till TT.- I stunden känner jag bara en stor, stor tacksamhet över att ha fått medverka i ett flertal av hans pjäser, säger Marika Lindström Hirdwall.

Dramatikern Lars Norén är död - blev 76 år gammal
Dramatikern, poeten och författaren Lars Norén är död.Han avled 76 år gammal i sviterna av covid-19.Norén var en av Sveriges mest inflytelserika dramatiker och skrev hundratals pjäser.Familjen tackar för sjukvården.

Efter 12 år som gifta - skådespelarparet skiljer sig
Skådespelarna Martin Wallström och Lisa Linnertorp skiljer sig. Det framgår av handlingar från Stockholms tingsrätt.Wallström och Linnertorp gifte sig 2008 och har tillsammans två barn.

Zara Larsson och Miriam Bryant klara för galan i TV4
Allt vi vet om direktsända musikgalan "Don';t stop the music"

"Euphoria"-stjärnan: "Jag googlade mentalsjukhus"
Skådespelaren Hunter Schafer, 21, har, liksom många andra, kämpat med psykisk ohälsa under coronapandemin.I "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon" berättar hon att hon vid ett tillfälle började göra research olika mentalsjukhus.- Jag kände att det var bra att göra det.

Laila Bagges skräckdygn - hade svårt att andas
Laila Bagge, 48, är tillbaka på jobbet efter att ha varit sjuk i covid-19.Hon upplevde 48 skräckfyllda timmar då hon hade svårt att andas.- Det värsta är att man blir rädd, rädd att det ska bli värre, säger hon.

Keira Knightleys strikta beslut om sexscenerna
Skådespelaren Keira Knightley, 35, har bestämt sig för att aldrig mer spela in en sexscen - om inte regissören är en kvinna.- Jag har inget absolut förbud, men jag har typ det med män, säger hon i podcasten "Chanel Contects". 

Tack, ni fick galan att inte kännas värdelös
Jag vill tacka Uje Brandelius och så vill jag tacka Sten Ljunggren. För det var ni som fick den här Guldbaggegalan att inte kännas helt värdelös, och det var ni som gav den ett hjärta.

Storslam för "Spring Uje spring" - Schyffert utan
Under Guldbaggegalan på måndagskvällen fick Lena Endre ta emot sin tredje Guldbagge och dokumentärfilmen om Greta Thunberg prisades som "Bästa dokumentärfilm".I sitt tacktal riktade Nathan Grossman sig till filmens huvudperson.- Speciellt ett stort tack till dig Greta, sa Nathan Grossman.

 
Sök
På gång

«    Januari 2021    »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Evenemang

Avancerad
sökning »
Stockholms länUppsala länSödermanlands länÖstergötlands länJönköpings länKronobergs länKalmar länGotlands länBlekinge länSkåne länHallands länVästra Götalands länVärmlands länÖrebro länVästmanlands länDalarnas länGävleborgs länVästernorrlands länJämtlands länVästerbottens länNorrbottens län

Idag
Sonia Sjögren i ateljen!
Atelje i Konstnärsföreningen KKV Skogen Skellefteå
Ateljé utrensning - Monica Cohn
Monica Cohn/Svenska Konstnärer, Instagram och Facebook Malmö
Tidens vittne Larseric Vänerlöf
Studio L2 Stockholm
Camilla Carp • i rörelse
Galleri Lorentzon Stockholm
"NATURE"
Online Indien
Human Breath
https://vimeo.com/501795679
Smygehuk Havsbad Hotell
Smygehuk Havsbad Hotell
Nature
online www.iwag.in Kolkata
"NATURE"
Online
Ida Rödén: Nattflyn, fiskar och märlor
Galleri Hörnan Falun

Lista dagens evenemang »

Dagens namn
Göta
Göte
Dagens bild
Länkspaninga n n o n s e r
Louise Hävre
Nordiska museet
Vadstena konstgjuteri, richard@vadstenakonstgjuteri.se +46 70 7563750
Auctionet ger dig tillgång till Sveriges lokala auktionshus på en och samma sajt.
Omkonst - konstnärer skriver om konst. Susanna Slöör & Leif Mattsson
Konstkvarteret, Internetgalleri
CSN, Ska du börja studera? Eller vill du veta mer om hur och när studielånet ska betalas?
LOUISE HÄVRE
PRINTGLAS