Nils Emils matminnen och hans allra bästa recept (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2004-10-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Jonsson, Helga (fotograf)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
235 x 195 x 25 mm
Vikt
900 g
SAB
Qca,Lz Ahlin, Nils Emil
ISBN
9789100104504

Nils Emils matminnen och hans allra bästa recept

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2004-10-01

Slutsåld

När stjärnkrögaren Nils-Emil Ahlin berättar matminnen och bjuder på sina allra bästa recept, handlar det om Hav, Husmanskost och Himlajord. Havet hör ihop med strömming. Ingen sjunger strömmingens lov som Nils-Emil. Husmanskosten utgör den omsorgsfullt smaksatta och vällagade basen. Och Himlajord sjunger Nils-Emil själv gärna för sina gäster; den står för just sådan välkomnande livsglädje och opretentiös trivsel som är Nils-Emils speciella signum.
I år firar Nils-Emil 50-årsjubilem som en av de mest folkkära krögarna. Han är född i en arbetarfamilj i Hedemora som nummer sex i en syskonskara om nio barn och får med tiden såväl kungligheter som näringslivselit och kulturelit som stamgäster på sina krogar. Berättelsen om Nils-Emils liv är dels en ovanligt glädjefylld svensk klassresa, dels en vänligt skvallrig rapport från kändisvärlden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nils Emils matminnen och hans allra bästa recept. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jättetrevlig bok
    Helena, 14 december 2006

    Detta är en jättetrevlig och personlig bok med tydlig berättarröst. I boken får läsare sig en exposé från Nils-Emils tidiga år i restaurangbranschen, Stockholms krogvärld och en hel del skvaller. Dessutom finns det en del trevliga recept. Ett minus dock för den något pratiga och oredigerade texten, men å andra sidan återger detta mycket av Nils-Emil själv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lena Katarina Swanberg

Övrig information

När stjärnkrögaren Nils-Emil Ahlin berättar sitt livs Matminnen och bjuder på sina allra bästa recept, handlar det om tre saker: Hav, Husmanskost och Himlajord. Havet hör ihop med strömmingen. Ingen sjunger strömmingens lov i form av så många olika delikata anrättningar som Nils-Emil. Husmanskosten utgör den omsorgsfullt smaksatta och vällagade basen i Nils-Emils krögarliv. Himlajord har poeten Evert Taube skrivit. Just den visan sjunger Nils-Emil själv gärna för sina gäster, och den står för just sådan välkomnande livsglädje och opretentiös trivsel som är Nils-Emils speciella krögarsignum.

I år firar Nils-Emil 50-årsjubilem som en av de mest folkkära krögarna i den svenska krogbranschen. Han är född i en arbetarfamilj i Hedemora som nummer sex i en syskonskara om nio barn och får med tiden såväl kungligheter som näringslivselit och kulturelit som stamgäster på sina krogar. Berättelsen om Nils-Emils liv är dels en ovanligt glädjefylld svensk klassresa, dels en vänligt skvallrig rapport från kändisvärlden: Vad åt Ted Kennedy när Alva Myrdal bjöd på middag? Vad tyckte Andy Warhol om strömming? Vad hände när prins Bertil skulle bjuda på lammstek på Rivieran? Vad fick drottning Silvia till lunch när hon och kungen kom till Hedemora? Och varför ville egentligen Jan Stenbeck köpa Källaren Diana?

Nils-Emils Matminnen är berättelsen om en glad och positiv människa vars karriär inte tycks ha ändrat hans opretentiösa, rejäla och vänliga karaktär ett enda dugg. Boken är full av svartvita foton från hans långa krögarbana liksom menyer och klipp av alla de slag. Runt tio uppslag har nytagna färgfoton av Nils-Emils favoriträtter. Säljargument: - Nils-Emil är en välkänd och mycket omtyckt krögare - Många kändisar, kungliga och andra, tillhör hans vänkrets - Över 30 av hans allra bästa recept, främst husmanskost