| |
AGERN Agern, meaning “Acorn” in Danish, is a season-driven restaurant and bar, located at Grand Central Terminal, tucked away between Vanderbilt Hall and the 42nd street southwestern passageway entrance.
|
|
| |
Agnetas Recept God Mat För Vardag Och Fest.
|
|
| |
Bagarstugan Bagarstugan är nu ett minne blott, men oj vilka bakverk, bäst i Sverige.
|
|
| |
Baktips Baktips, enkla råd för bättre bakresultat
Bakning är enkelt och roligt! Baka bröd och kakor har man gjort i alla tider. Idag har vi möjlighet att köpa allt bröd och alla kakor färdigt, men det är ändå speciellt med hembakat.
|
|
| |
Baromat Baromat - guiden för finsmakare och livsnjutare.Baromat är skapad ur ren matglädje. Vårt eget intresse för god mat och då speciellt god "plockmat" är källan som inspirerat denna webbplats.
|
|
| |
Bondens egen Marknad Det unika med Bondens egen Marknad
Lantbrukaren ska själv ha odlat, fött upp eller förädlat det som säljs på marknaden. Allt det som produceras ska ligga inom 250 km radie från marknaden och räknas därmed som "närproducerat".
|
|
| |
Carola Magnusson Carolas Eko bygger på min och mina medarbetares vilja, engagemang, kreativitet och kunskap. Vi kan inte tänka oss något härligare än att få arbeta med och tillaga bra råvaror, lära oss om deras ursprung och hur vi hanterar dem bäst.
|
|
| |
Chokladsajten På Chokladsajten hittar du all tänkbar fakta om choklad, chokladens historia och tillverkning, fakta om kakaobönan och chokladens innehåll. Du får dessutom roliga recept och länkar till fler chokladsidor.
|
|
| |
Cooking with Friends Cooking with Friends There is almost nothing more that I love to do than cook, and cooking for my friends and sharing recipes is something that I have always treasured. This site is a personal effort to share some of my recipes with my friends.
|
|
| |
Drinkar.nu Drinkar.nu - Sök drinkrecept i databasen.
|
|
| |
Ekolådan Ekologiska grönsaker. Ekolådan.
|
|
| |
Erico Oller Westerberg Erico Oller Westerberg Skribent & översättare.
|
|
| |
Falbygdens Mat & Kultur Falbygdens Mat & Kultur består av lokala livsmedelsproducenter, konstnärer, restauranger och kulturföreningar som alla har ett gemensamt intresse av att förmedla kunskap om det genuina mat- och kulturutbudet i vår bygd.
|
|
| |
Foodetc Välkommen till foodetc! En sida för dig som är intresserad av mat.
|
|
| |
Foodetc.se Här kan du söka bland världens länder för att se vad man äter runt vår jord.
För att finna det land du vill veta mer om, scrolla neråt på sidan.
|
|
| |
Frankofilen Frankofilen.
|
|
| |
Gamla Bryggerier i Sverige Tidpunkten för den nuvarande svenska bryggeri-industrins början räknas allmänt från 1843-44, då löjtnant Fredrik Rosenquist af Åkerhult införde de Bayerska dekoktions och underjäsningsmetoderna med efterföljande mognadslagring.
|
|
| |
Gastronomiska Akademien Gastronomiska Akademien.
|
|
| |
Grön Mat Det gröna valet.
|
|
| |
Havtorn Välkommen till Wideum Garden!
Nordiska Nyttigheter – Mer än Smak.
|
|
| |
Historien om te Historien om teets ursprung är till stor del höljd i dunkel och bygger på gamla skrönor och myter från Asien. Te har antagligen druckits av människor långt innan vår moderna tideräknings början.
|
|
| |
Julgodis Julgodis - vad vore julen utan godsaker?
Att göra knäck, ischoklad, kola, marsipan hör julen till. Du har kommit till sidan för alla som gillar att göra julgodis!
|
|
| |
Kakor Småkakor, Chokladkakor, Mjuka kakor samt Nyttiga kakor.
|
|
| |
Kanelbullar Kanelbullar.
|
|
| |
Konstnärsbaren Emil Jansson var i början av förra seklet ägare till konstnärsrestaurangen Gustav Adolf och en stor kulturvän. Emil tyckte dock att hans krog låg för långt bort från kulturcentret Dramaten.
|
|
| |
Konsumentverket Konsumentverket är en statlig myndighet med uppgift att ta tillvara konsumenternas intressen.
|
|
| |
Kopparbergs Bryggeri Hur det hela började I alla tider har folk bryggt sin egen dryck. Redan 1882 var det ett antal svagdricksbryggare i Bergslagen som ville ha sin brygd i större kärl, de slog sig då samman och bildade Kopparbergs Bryggeri.
|
|
| |
Kristinas Kastruller Kristinas Kastruller. Kristina Eriksson.
|
|
| |
Kronovalls Vinslott Platsen för ett välgörande avbrott heter Kronovalls Vinslott. Vägen dit tar dig genom ett vågböljande Österlen känt för sina naturliga och konstnärliga krafter. Sedan 1998 driver Petri Pumpa Vinslottets hotell-, restaurang- och konferensverksamhet.
|
|
| |
Kungmarkatta-ekologiska livsmedel. Kung Markatta är pionjärer inom ekologisk mat och har sedan 1983 arbetat med hållbara ekologiska livsmedel.
|
|
| |
Kvarnen Kornhult Midsommarhelgen 2005 övertog vi Ejler och Ada Ljunggrens Kvarn i Kornhult. Innan dess låg det många års funderingar, processer och tankar. Vi hade tur som fick nyckeln till huset innan vi beslutade oss.
|
|
| |
Köpingsbergs Gård Vårt fokus på Skåneregionen bidrar till att vi ger en förstklassig och flexibel service. Vi kan idag erbjuda ett brett sortiment av produkter, allt från viner i lägre prisklasser till exklusiva viner.
|
|
| |
La Praline La pralines sortiment består av utvalda produkter från.Marquise de Sévigné, en legend bland chokladfabrikanter.
|
|
| |
Lacultura Bröd och kunskap... på lacultura erbjuder vi kurser och workshops.
|
|
| |
Matklubben Nu kan du lättare hitta recept till dina favoriträtter!Nya Matklubben.se är lancerad och vi har även utökat med en rad nya funktioner såsom ett nytt mat forum och du kan spara dina favorit recept under din profil.
|
|
| |
Matreportage.se Matreportage.se är ett enkelt sätt att beställa färdiga reportage om mat för tidningar. Materialet är svenskproducerat och tidigare opublicerat. Reportagen passar såväl dags-, vecko- som månadspress.
|
|
| |
Moster Mathildas kokbok En handskriven kokbok, som troligen är från slutet av 1800-talet, är skriven av vår far Erik Hanssons moster Mathilda, antingen Eliasdotter eller Eriksson.
|
|
| |
Muurikka™ Muurikka™ var en pionjär i matlagningen från slutet av 70-talet. Redan då var utgångsläget som nu - att vara mer än en vanlig måltid - att vara en upplevelse.
|
|
| |
Nikkela Mat och Ord Välkommen till vår Vegankokbok. Grön mat och goda veganrätter. Kokboken för dig som vill äta rätt, lätt och gott.
|
|
| |
Nordiskt Näringscenter Nordiskt Näringscenter anordnar Nordens mest kompletta utbildingar inom kost, näring, fytoterapi (örtmedicin) och diagnostiska metoder för kostrådgivning.
|
|
| |
Olof Viktors Olof Viktors.
|
|
| |
Omte.se Tebusken Camellia sinensis
Alla tesorter har sitt ursprung från samma typ av buske som bär det latinska namnet Camellia sinensis.
|
|
| |
Pain de Martin Pain de Martin, Surdeg, och mycket mer. Martin Johansson.
|
|
| |
Recept Recept. Välkommen till Sveriges kompletta samling av matrecept.
|
|
| |
Recept muffins Recept muffins - Massor av bra recept för muffins.
|
|
| |
Recept.nu Recept.nu. Per Morbergs recept.
|
|
| |
Receptboken Välkommen till receptboken.
Här kan du hitta massor av matrecept och inspiration. Recepten som finns här har skrivits av andra användare av receptbok.com.
|
|
| |
Research Centre for the History of Food and Drink In 1997 the Department of History at The University of Adelaide supported the establishment of the Research Centre for the History of Food and Drink, under the directorship of Professor Lynn Martin.
|
|
| |
Saltå Kvarn På Saltå Kvarn har vi förädlat biodynamisk spannmål sedan 1964. Vi vet att en skonsam behandling av råvaran ger en hög näringskvalitet. Därför mal vi vårt mjöl på stenkvarnar, bakar bröd i vedeldade ugnar.
|
|
| |
Semla Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg, är en slags bulle eller bakelse av ljus vetebröd med söt fyllning. Ordet semla var från början endast beteckningen på själva den ljusa vetebullen, utan fyllning.
|
|