Trafikverket
Kultur 1
space
Sökresultat
 Länkkatalog » Litteratur och språk » Författare och poeter A-Ö »

Det finns 467 länk(ar) i den här avdelningen
Visa per sida: 20 50 100
Gå till sida: 1 2 3 4 5

Agnes von Krusenstjerna sällskapet
Information om sällskapet och författaren.
 
Agneta Pleijel
Agneta Pleijel, svensk författare, född 1940.
 
Aidan Chambers
Aidan Chambers är en av de mest lästa ungdomsförfattarna idag. Här hittar du massvis med information om författaren.
 
Aisopos Fabler
Har Du hört talas om dem? Kanske inte, men jag är säker på att Du har hört något av de kloka ordspråk som är sensmoralen i fablerna.
 
Albert Engström
Albert (Laurentius Johannes) Engström¹, född 12 maj 1869 i Lönneberga församling, Kalmar län (Småland), död 16 november 1940 på S:t Görans sjukhus i Stockholm (begravd i Hult), var en svensk konstnär, tecknare och författare.
 
Albert Engström
Albert Engström var en av sin tids stora kulturpersonligheter och lever alltjämt genom sin omfattande produktion.
 
Alice Munro
Alice Munro,
Född 10 juli 1931.
Wingham, Ontario, Kanada
Framstående priser
Man Booker International Prize 2009
Nobelpriset i litteratur 2013.
 
ALIS
ALIS står för Administration av Litterära Rättigheter i Sverige. Vi är en så kallad collecting society som innebär att vi träffar avtal och inkasserar ersättning för användning av upphovsmännens verk.
 
Alltomuffe.nu
Privat hemsida med mycket information om musikern, författaren, poeten och konstnären Ulf Lundell. Läs om romanerna, skivorna, singlarna, kassetterna, notböckerna, diktböckerna, talböckerna, låtarna och mycket mer.
 
ALMA vinnare 2006, Katherine Paterson
Amerikanska författaren Katherine Paterson
får Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne,
Kronprinsessan Victoria delar ut priset vid en ceremoni på Skansen i Stockholm den 31 maj.
 
Amanda Eriksson
Jag arbetar främst som illustratör, men har även skrivit ett flertal böcker. Mitt första illustrerade arbete kom ut 1995 och jag har arbetat både mot bokförlag och tidningar sedan dess.
 
Ana L Valdés
Ana L. Valdés.
 
Anders Johan Österling
Anders Johan Österling, född 13 april 1884 i Helsingborg, död 1981 (begravd på Falsterbo kyrkogrd), poet, författare och litteraturkritiker.
 
Anita Nair
Anita Nair.
 
Anja Notini
Konstnär och författare.
 
Anna Jörgensdotter
Anna Jörgensdotter.
 
Anna Maria Lenngren
Anna Maria Lenngren, född Malmstedt 18 juni 1754, död 8 mars 1817, poet. Dotter till Magnus Brynolf Malmstedt, som var lärare vid universitet i Uppsala. Gift 1780 med kommerserådet och tidningsmannen Carl Peter Lenngren.
 
Anna-Lena Lodenius
Anna-Lena Lodenius - Jag är journalist och författare med inriktning på antirasism och demokratifrågor.
 
Annika Sandelin
Annika Sandelin är född år 1972 i Helsingfors och har bott i Munkshöjden nästan hela sitt liv. Hon har en fil.mag. examen i nordisk litteratur vid Helsingfors Universitet och är utexaminerad informatiker från Åbo Akademi.
 
Apolloprojektet-Malte Perssons
Jag har alltså skrivit två böcker. Smakprov och extramaterial till den senaste, diktsamlingen Apolloprojektet, finner du till vänster under rubriken "Månen".
 
Arne Dahl
Presentation av den mystiske deckarförfattaren.
 
Ars Interpres
Ars Interpres Publications grundades våren 2004, och sedan dess har vi gett ut 5 nummer av tidskriften, flertalet böcker och arrangerat otaliga uppläsningar, fester, med mera.Redaktör:Alexander Deriev.
 
Astrid lindgren
Astrid lindgren.
 
Astrid Lindgren -Lindgren, Astrid
Officiell hemsida. Astrid berättar om sitt liv, böckerna, figurerna och filmerna. Länkar till Junibacken på Djurgården i Stockholm, Astrid Lindgren Gården och Astrid Lindgrens Värld, sagoparken, i Vimmerby.
 
Astrid Lindgren-sällskapet
Astrid Lindgren-sällskapet ären mötesplats för alla som beundrar Astrid Lindgren som författare och människa och som ser hennes verk som en omistlig del av det svenska kulturarvet.
 
Astrid Lindgrens Näs
Hemsida för det kulturcentrum i Vimmerby som är uppfört invid Astrid Lindgrens barndomshem. Verksamheten är publik och består av utställningar, föredrag, arkiv, bibliotek och forskning. Aktiviteter året runt.
 
Astrid Lindgrens Värld
Astrid Lindgrens Värld.
 
August Strindberg
August Strindberg 1849-1912
"Och allt vad jag skakat fram ur byxorna! fast Sverige var som hälleberget! Romanböcker och versstycken, teaterpjäser, goda och dåliga, Svenska Historier och Kinesiska, och fyra ungar, den femte i antågande.
 
August Strindbergs Samlade Verk
Nationalupplagan av August Strindbergs Samlade Verk förenar höga vetenskapliga ambitioner med ett populärt syfte. Den vänder sig både till vanliga läsare och specialintresserade.
 
August Strindbergs Samlade Verk
Nationalupplagan av August Strindbergs Samlade Verk förenar höga vetenskapliga ambitioner med ett populärt syfte. Den vänder sig både till vanliga läsare och specialintresserade.
 
Bamse
Sajten är gjord som tack till Rune Andréasson för skapandet av Bamse och hans vänner som roar både stora och små.
 
Barbro Gummerus
Barbro Gummerus, född Englund 1940, växte upp i Hindås utanför Göteborg.
 
Barnlitteratur-Wikipedia
Svensk barnlitteratur.
 
Bellmanssällskapet
Bellmanssällskapet grundades 1919. En entusiastisk amatörforskare, Arvid Stålhane, känd som den som återfann Årstadagboken, tog initiativet och lyckades vinna den mäktige professor Henrik Schück för tanken.
 
Ben Kersley
Skådis, röstartist, skribent och språkcoach. Ben Kersley är också Sveriges enda svengelska ståuppare.
 
Bengt Berg-Sällskapet
Fotografen, författaren, filmaren, debattören m.m Bengt Magnus Kristoffer Berg föddes den 9 januari 1885 i Kalmar, Småland, han dog 31 juli 1967 på Eriksberg, Åryd Blekinge.
 
Bengt Grandelius
Jag heter Bengt Grandelius och är författare, legitimerad psykolog, privatkliniskt verksam i Stockholm med lång erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete.
 
Bengt-Åke Cras
Har publicerat ca. 250 böcker och följetonger, samt noveller, serier, Södergården 10 finns nu i bokhandeln.
Titel: SLASHING.
Vad råkar Peter ut för denna gång?
 
Beppe.se
Det finns en Beppe Wolgers som klappar humlor, en som väcker förargelse med revynummer som ”Bunta ihop dom” och som ett av de respektlösa Skäggen. En hjälper Olle Adolphson slå igenom med ”Okända djur”.
 
Bernt-Olov Andersson
Bernt-Olov Andersson, f. 1947. Heltidsförfattare, dramatiker, kulturjournalist och kulturarbetare sedan tjugofem år tillbaka.
Medlem i Författarförbundet och Dramatikerförbundet.
 
Bertil Malmberg
Bertil Frans Harald Malmberg, född 13 augusti 1889 i Härnösand, död 11 februari 1958 i Stockholm, poet, författare, manusförfattare och översättare; ledamot av Svenska Akademien från 1953. Son till lektor Teodor Malmberg och Hanna Roman.
 
Bertil Pettersson
Är född 1932 i Gamla stan i Stockholm och är en ganska udda författare, svår att placera i fack. Vill du veta mer: läs den självbiogafiska "Om allting, bland annat"(utgiven 1997).
 
Betsy Byars
Betsy Byars has written over fifty books for young people. Her first published in 1962 and since then she has published regularly. Her books have been translated into nineteen languages and she gets thousands of letters from readers.
 
BiBBi nordiska, virtuella barnboksbiblioteket.
BiBBi är det första nordiska, virtuella barnboksbiblioteket. Det har funnits sedan hösten 2001, administrerat av Nifin – Nordens institut i Finland. BiBBi riktar sig till dig som är mellan 3-12 år.
 
Birger Sjöberg-sällskapet
Birger Sjöberg-sällskapet bildades i Vänersborg 1961, och är nu ett av Sveriges största litterära sällskap.
 
Birgitta Stenberg
Birgitta Stenberg.
 
Bjorn Hellberg
Författare, journalist och underhållare.
 
Björn Ranelid
"För att hitta något liknande får man gå till den Harry Martinson som skrev Nässlorna blomma." Björn Widegren, Gefle Dagblad.
 
Björn Sahlin-proprius.se-Aniara
Björn Sahlin har funnit att om man läser Aniara katharsiskt, renande som en antik tragedi, finns där ett hopp om ett västerland som sluter fred med sig själv.
 
Björnen sover
Björnen sover, björnen sover, i sitt lugna bo.
Han är inte farlig, bara man är varlig.
Men man kan dock, men man kan dock, honom aldrig tro.
 
Bo R. Holmberg
Född den 5 februari 1945 i Ådalen. Barn- och ungdomsförfattare.
 
Bob Hansson
Bob Hansson är född i Helsingborg 1970 men bor sedan flera år i ett kollektiv utanför Stockholm. Han är en av Sveriges mest kända scenpoeter.
 
Boel Werner
Illustratör, grafisk formgivare och författare. Specialiteter: bokillustrationer, barn- och vuxenböcker och bokdesign.
 
Boksidan
Gratis onlineböcker av Bill Persson.
 
Britta Norrvi
Skulptör. Jag har gett ut två barnböcker på eget förlag. "Bergfaxen" – en sällsam saga om en liten häst och "Teos mormor har en traktor" – en annorlunda småbarnsbok i svartvitt.
 
Bruno Franzon författare och poet
Bruno Franzon, f. 1960 i Värnamo. Uppvuxen i Gnosjö, nu bosatt i Värnamo. Under åren 1976–1979 och 1983–1984 periodvis arbete på sin fars plåtslageri. Allmän linje och Bibellinje på Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping 1981–1983.
 
Bruno K Öijer
Bruno Keats Öijer (ursprungligen Bruno Kenneth Öijer; ändrade namn 1999), född 26 november 1951 i Linköping, Östergötlands län, svensk poet och författare.
 
Bruno K. Öijer
Bruno K. Öijer föddes 26:e november 1951 i Linköping där han också växte upp. 1973 flyttade han till Stockholm där han bor idag. K stog fram till 9:e juni 1999 för Kenneth då han bytte Kenneth mot Keats.
 
C.S. Lewis
Narnia. C.S. Lewis klassiska fantasyböcker om landet Narnia.
 
Calle Hård
Calle Hård, egentligen Anders Carl Magnus Hård af Segerstad, född 12 april 1946 i Vasa, Finland, är en svensk journalist och författare.
 
Carina Bergström
Beskriver författarskapet, musikgruppen Grimtjuk, ungdomsgruppen Fryle samt Sorsele spelmän.
 
Carl Jonas Love Almqvist
Carl Jonas Love Almqvist (Carl Jonas Ludvig Almqvist, även Almquist), född 28 november 1793 i Stockholm, död 26 september 1866 i Bremen, Tyskland; svensk författare och tonsättare.
 
Carl Michael Bellman
Privat hemsida om Bellman.
 
Carl Michael Bellman
Mycket utförlig-Privat hemsida om Bellmans liv och verk, texter och musik.
 
Carl Uggla
Carl Uggla, svensk författare.
Författare till "Krokodilen i vallgraven".
 
Carl XII och enväldet
När det utkommer en bok som på något sätt berör Karl XII och stormaktens fall är det alltid intressant att se vilken skola författaren tillhör. När det gäller boken Carl XII och enväldet behöver man inte sväva i tvivelsmål särskilt länge.
 
Carl-Johan Vallgren
Carl-Johan Emanuel Vallgren,
musiker och författare.Född 26 juli 1964 i Linköping.Uppvuxen i Skogstorp utanför Falkenberg.
 
Catharina Ingelman-Sundberg
Catharina Ingelman-Sundberg är en etablerad författarinna i den svenska författarvärlden med böcker som sålt i över 400 000 exemplar. 1999 belönades hon med Widdingpriset som årets författare av historiska romaner och populärhistoria i Sverige.
 
Centro Virtual Cervantes
Centro Virtual Cervantes.
 
Cervantes
Welcome to The Cervantes Project Home Page, a comprehensive reference and research site dedicated to the study of Cervantes' works and life.
 
Cervantes
Cervantes, the official journal of the Cervantes Society of America, publishes scholarly articles in English and Spanish on Cervantes' life and works, reviews, and notes of interest to cervantistas.
 
Cervantes virtual
Cervantes virtual.
 
Christer Classon
Författare med projektledningserfarenhet. Bland annat gjort en bok om fornminnen i Skåne och en ungdomsbok i fantasygenren.
 
Christer Hermansson
Kort biografi och bibliografi över författaren. Länkar till texter på nätet.
 
Christer Themptander
Christer Themptander har sedan slutet av 1960-talet med humor och skärpa i ord och bild, kommenterat sin tid. Han var med i kretsen kring tidningen PUSS.
 
Christina Claesson
Allt är som vanligt en roman om en man i våtdräkt. Utkom i april 2003 på Alfabeta/Anamma förlag.
 
Christoffer Barnekow
Christoffer Barnekow, född 13 april 1940 i Malmö, Skåne län, svensk journalist och TV-programledare.
 
Citat och aforismer om konst
Citat och aforismer om konst innehåller över 300 konstcitat från det senaste seklets västerländska konstnärer och konstvetare och belyser alltifrån historisk till samtida.
 
Claire Delacroix
Virtual Home of Medieval Romance Author Claire Delacroix.
 
Dag Hammarskjöld
Dag Hammarskjölds samling
 
Dag Hammarskjöld
Dag Hjalmar Agne Carl Hammarskjöld, född 29 juli 1905 i Jönköping, död 18 september 1961 nära Ndola i Nordrhodesia (nuvarande Zambia), var en svensk nationalekonom, ämbetsman, diplomat och författare.
 
Dag Lennartsson
Whiskykonnässör. Författarcentrum Syd.
 
Dagerman
Stig Dagerman-priset delas ut till den, de eller den organisation som i Stig Dagermans anda värnar om det fria ordets betydelse och tillgänglighet.
 
Dalalitteraturen.se
Dalarnas författare och litterära smultronställen.
 
Dan Andersson
Andersson, Dan (1888-1920), poet.
 
Dan Andersson Sällskapet
Dan Andersson Sällskapet
Välkomna alla, som känner sig berörda av finnmarkens store skald.
 
Dan Höjer
Dan Höjer.
 
Daniel Möller
Daniel Möller född 1974 och bor i Malmö, är en svensk författare och journalist,
 
David Ahlqvist
1900-1988. Gotlandskonstnär, etsare, grafiker, författare av böcker och artiklar, musiker, hembygdsvårdare och gotlandskännare.
 
DELS - De litterära sällskapen
Samlar i Sverige verksamma litterära sällskap, sprider kännedom om denna sällskapsrörelse och samordnar insatser av gemensamt intresse. Har 100 litterära sällskap som medlemmar.
 
Designbyme
Min huvudsyssla är att skriva böcker, men jag komponerar även musik - ny CD med Öresound finns ute nu - "Till alla kvinnor".
 
Diana Janse
Diana Janse: ”En del av mitt hjärta lämnar jag kvar”, artikel i DN.
 
Digital Archive of Toyo Bunko Rare Books
Digital Archive of Toyo Bunko Rare Books.
 
Dikt i Tao
Genom hela den mänskliga historien har det funnits ett begrepp som kallas kultivering. Att genom svårigheter förändra och förbättra sig själv. Göra sig av med dåliga tankar och negativa sinnestillstånd för att kunna bli en lugn och barmhärtig person.
 
Dodeka
Poesi - Omvärlden sedd ur synvinklar där talet tolv spelar en framträdande roll.
 
Donald Winnicott
Donald Winnicott (1896-1971) was a London paediatrician from the 1920s and the 1980s who studied psychoanalysis with Melanie Klein.
 
Doris Lessing
"I am so happy to be communicating with people on this newest of new wavelengths which to some older people must seem like a kind of magic.".
 
Doris Lessing
Doris Lessing, född 22 oktober 1919 i Kermanshah, Iran, är en brittisk författare. Doris Lessing är en av de mest kända kvinnliga författarna någonsin, i paritet med Virginia Woolf och Selma Lagerlöf. 2007 belönades hon med Nobelpriset i litteratur.
 
Doris Lessing
Doris Lessing - 2007-års nobelpristagare i litteratur! Torsdagen den 11 oktober vid lunchtid offentliggjordes att den brittiska författaren Doris Lessing, 87 år, fått årets nobelpris i litteratur.
 
Dr. Seuss
The Lorax is a children's book, written by Dr. Seuss and first published in 1971.
 
Sök
På gång

«    Augusti 2022    »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Evenemang

Avancerad
sökning »
Stockholms länUppsala länSödermanlands länÖstergötlands länJönköpings länKronobergs länKalmar länGotlands länBlekinge länSkåne länHallands länVästra Götalands länVärmlands länÖrebro länVästmanlands länDalarnas länGävleborgs länVästernorrlands länJämtlands länVästerbottens länNorrbottens län

Idag
Skulpturpark
Ängelsberg ÄNGELSBERG
Utställning - Bilder på Sveriges nationalblomma
Linnéträdgården Uppsala
Nordens Paris
Nordiska Muséet Stockholm
Antonia Haglund - fönsterutställning
Sintra Göteborg
Olof Röckner - UFO
Galleri Riddaren Stockholm
Bau-bau-land Anna Berg & Rosemarie Holmström
Macken, Malmö Malmö
Annie Lindgren
Dalslands konstmuseum Åsensbruk
Antonia Haglund - fönsterutställning
Sintra Göteborg
Monica Cohn
Köld Glassbar Tessinsväg Malmö
New York Imprint
Göteborgs konstmuseum Göteborg
Tillväxt - vad är det?
Malmö Museer Malmö
Gerlesborgsskolan
Dalslands konstmuseum Åsensbruk
Irina Johansson
Art-Design Paviljong Galleri & Konstcafé KARLSBORG
Kathrin Bernekorn
Galleri Bernekorn Brantevik
Therese Johansson - fönsterutställning
Sintra Göteborg

Lista dagens evenemang »

Dagens namn
Valter
Verner
Dagens bild
Länkspaninga n n o n s e r
Konstkvarteret, Internetgalleri
LÄKARE UTAN GRÄNSER
Moderna Museet
Konstbiografiskt lexikon
Konstbiografiskt lexikon
Konstkvarteret är en mötesplats för alla konstintresserade
Daniel Garcia Andersson
Auctionet ger dig tillgång till lokala auktionshus i både Sverige och Tyskland
SvK, nordens största internetgalleri