Trafikverket
Kultur 1
space
Sökresultat
 Länkkatalog » Litteratur och språk » Barn och unga »

Det finns 214 länk(ar) i den här avdelningen
Visa per sida: 20 50 100
Gå till sida: 1 2 3

Adventskalendern
Sedan 1934 har det funnits en svensk adventskalender, men dess historia är äldre än så.
 
Aidan Chambers
Aidan Chambers är en av de mest lästa ungdomsförfattarna idag. Här hittar du massvis med information om författaren.
 
Aisopos Fabler
Har Du hört talas om dem? Kanske inte, men jag är säker på att Du har hört något av de kloka ordspråk som är sensmoralen i fablerna.
 
Alfabetet
Lär dig alfabetet i en film om varje bokstav.
 
Alfons Åbergs egen hemsida
Tävlingar, nyheter, pyssel och fakta om Alfons Åberg och hans författare Gunilla Bergström.
 
Alla barns rätt till utbildning
115 miljoner barn i skolåldern världen över går inte i skolan. Majoriteten av dessa är flickor. Orsaken är framförallt fattigdom och kulturella värderingar.
 
ALMA vinnare 2006, Katherine Paterson
Amerikanska författaren Katherine Paterson
får Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne,
Kronprinsessan Victoria delar ut priset vid en ceremoni på Skansen i Stockholm den 31 maj.
 
Anagram, Wordsmith.org
Did you know that parliament is an anagram of partial men? Or, Clint Eastwood an anagram of Old West Action?.
 
Angeläget
Angeläget - om mänskliga rättigheter.
 
Animal Sounds Library
Webbsida med djurläten! Sidan passar bra för dig som är cirka 7-12 år. Har du någonsin undrat hur det låter när en bengalisk tiger ryter eller när en lejonunge jamar?
 
Ann Järneström
Ann Järneström, berättare med basen i det vackra Höga Kusten. Överallt där hon tänder sina kandelabrar får hon tiden att stanna.
Överallt där hon låter sin röst ljuda trollbinder hon publiken genom magi och uråldriga sagor.
 
Ars Interpres
Ars Interpres Publications grundades våren 2004, och sedan dess har vi gett ut 5 nummer av tidskriften, flertalet böcker och arrangerat otaliga uppläsningar, fester, med mera.Redaktör:Alexander Deriev.
 
Astérix
Astérix.
 
Astrid lindgren
Astrid lindgren.
 
Astrid Lindgren -Lindgren, Astrid
Officiell hemsida. Astrid berättar om sitt liv, böckerna, figurerna och filmerna. Länkar till Junibacken på Djurgården i Stockholm, Astrid Lindgren Gården och Astrid Lindgrens Värld, sagoparken, i Vimmerby.
 
Astrid Lindgrens Värld
Astrid Lindgrens Värld.
 
Atrium Förlag
Atrium Förlag är ett nystartat förlag som ägnar sig åt både nyutgivning av äldre, idag bortglömd litteratur och översättningar av verk som aldrig tidigare funnits tillgängliga på det svenska språket.
 
Authors & Illustrators on the Web
The Internet has become a great source of information about a great many children's writers and illustrators. The websites listed here include authors' personal websites and websites maintained by fans, scholars, and readers.
 
Bad & Sjövett
Lanternor. Under mörker, d.v.s. från solnedgång till soluppgång, är du skyldig att föra tända lanternor enligt de regler som du ser här.
 
Bamse
Sajten är gjord som tack till Rune Andréasson för skapandet av Bamse och hans vänner som roar både stora och små.
 
Barn i fängelse
På många håll i världen sitter barn i fängelse under bedrövliga och omänskliga förhållanden.
 
Barnboken
Barns recensioner av böcker. Boktips från förlag. Länkar till bokklubbar, bokhandlar, författare, bibliotek, intressanta sajter.
 
Barnens Bokklubb
Barnbokklubb med böcker för barn från spädbarn upp till tonår. Försäljning av barnböcker, pekböcker, ungdomsböcker samt ljudböcker, cd-rom och dvd för barn och ungdomar, föräldrar och lärare. Information om barns läsförståelse och språkutveckling.
 
Barnens djungel
Rymligt lekland där barn kan hoppa i hoppborgar, åka rutschkana, leka i vår enorma krokodil, köra elbilar, eller uppleva vilket djungeläventyr som helst - bara fantasin sätter gränsen.
 
Barnkonventionen
FN (Förenta Nationerna) är en organisation som nästan alla länder i världen är medlemmar i. För mer än 20 år sedan bestämde sig alla länder i FN att skapa regler, som ska skydda världens barn och se till att de utvecklas och har det bra.
 
Barnlitteratur-Wikipedia
Svensk barnlitteratur.
 
Barnradions barnboktips skattkammaren
Boktips på böcker som har presenterats i radio, bland annat i programmet Boken i örat. Du kan söka på ämnen och det finns också fakatbokstips.
 
Barns Talutveckling
Om små barns talutveckling och språkutveckling. Barnen är från 0-6 år. Sidan är gjord av Barnlogopedmottagningen i Borås.
 
Barnwebben - UR
UR:s portal för barn. Här finns mycket roligt och lärorikt för barn från förskolan upp till åk 6. Här hittar du alla UR:s webbplatser för barn.
 
Bengt-Åke Cras
Har publicerat ca. 250 böcker och följetonger, samt noveller, serier, Södergården 10 finns nu i bokhandeln.
Titel: SLASHING.
Vad råkar Peter ut för denna gång?
 
Berghs Förlag
Max Velthuijs, skaparen av Grodan och hans vänner, avled den 25 januari 2005 efter en tids sjukdom. Han blev 81 år och vi är många som känner stor sorg och saknad. I våra tankar finns särskilt hans familj och närmaste vänner.
 
Betsy Byars
Betsy Byars has written over fifty books for young people. Her first published in 1962 and since then she has published regularly. Her books have been translated into nineteen languages and she gets thousands of letters from readers.
 
Bibbi - det nordiska barnboksbiblioteket
Virtuellt, nordiskt barnboksbibliotek. Riktar sig till barn mellan 3-12 år. Möjlighet att läsa boken, se på bilderna och/eller höra boken uppläst på något av de nordiska språken.
 
BiBBi nordiska, virtuella barnboksbiblioteket.
BiBBi är det första nordiska, virtuella barnboksbiblioteket. Det har funnits sedan hösten 2001, administrerat av Nifin – Nordens institut i Finland. BiBBi riktar sig till dig som är mellan 3-12 år.
 
BildningsCentrum Prins Wilhelm
Stenhammarskolan, Prins Wilhelmgymnasiet och Kulturskolan i Flen samlas under ett tak i BildningsCentrum Prin Wilhelm.
 
Billy Bläckfisk får en spruta
Barnsjukvård, förskolan, läkarbesök.
 
Björnen sover
Björnen sover, björnen sover, i sitt lugna bo.
Han är inte farlig, bara man är varlig.
Men man kan dock, men man kan dock, honom aldrig tro.
 
Boca
Boca är det spanska och portugisiska ordet för mun eller mynning. Boca förlag erbjuder ung och nyskriven skönlitteratur från Latinamerika i svensk översättning.
 
Boel Werner
Illustratör, grafisk formgivare och författare. Specialiteter: bokillustrationer, barn- och vuxenböcker och bokdesign.
 
Bokdagar i Dalsland
Bokdagar i Dalsland är ett litteraturevenemang som anordas varje sommar. Detta kulturevenemang besöks av kända författare och bokälskare. Läs om årets sommarevenemang på vår webbplats.
 
Bokslukaren
Det var utifrån den grundidén vi började smida planer på en barnbokhandel med café på Söder. Böckerna fanns som bas i verksamheten. Men för att särskilja oss från en vanlig bokhandel ville vi hitta en extra knorr.
 
Bokspindeln
Bokspindeln är bokhandeln för alla barn. Här hittar du ett brett sortiment utvalda kvalitetsböcker, liksom skivor, spel och dockor (från böckerna).
 
Boktips för barn och ungdom
Bibliotekarierna på Länsbibliotekets Barn- och ungdomsavdelning tipsar här om bra böcker för barn och ungdomar!
 
Books from the Past
Books from the Past is an on-line collection of books of national cultural interest which have long been out of print. Read more about this project.
 
Brutalt Bra Böcker
Hej och välkommen. Vi är glada att du är här. För säkerhets skull vill vi berätta lite kort om vad som gäller på Brutalt Bra Böcker. Tänk på att sila snacket innan du skriver. Det är bra att tänka efter en extra gång innan du lägger in din recension.
 
Burkar.nu-Annas länkburkar
Annas länkburkar.
 
C.S. Lewis
Narnia. C.S. Lewis klassiska fantasyböcker om landet Narnia.
 
CBeebies - Games
CBeebies - Games- spela spel. Instruktionerna är på engelska. Du kan träna klockan, färger och engelska ord.
 
Centrum för Barnkulturforskning, Stockholms Universitet
Centrum för barnkulturforskning (CBK) är ett särskilt centrum vid Stockholms universitet med uppgift att befrämja kunskap och forskning i ämnesområdet barnkultur. För närvarande erbjuder vi sju kurser i barnkultur.
 
Chihuahua
Chihuahua - daily online word puzzle
I The Chihuahua Puzzle kan du träna ditt engelska ordförråd. Varje dag presenteras ett nytt ord och du ska skapa så många engelska ord som möjligt av bokstäverna i detta ord.
 
Christer Classon
Författare med projektledningserfarenhet. Bland annat gjort en bok om fornminnen i Skåne och en ungdomsbok i fantasygenren.
 
Christer Themptander
Christer Themptander har sedan slutet av 1960-talet med humor och skärpa i ord och bild, kommenterat sin tid. Han var med i kretsen kring tidningen PUSS.
 
Clownen Click
Små matematikspel dig som är 6-12 år. Träna bland annat de fyra räknesätten: addition, subtraktion, multipliktion och division.
 
Comics
Comics.
 
Dan Höjer
Dan Höjer.
 
Djurens Rätt
Djurens Rätt.
 
Dr. Seuss
The Lorax is a children's book, written by Dr. Seuss and first published in 1971.
 
Du har rättigheter
Du behöver inte orka med att bli illa behandlad i skolan. Det gäller både av för vuxna på skolan och av andra elever. Ingen ska kalla dig för hora, jävla blatte eller ful på din skola.
 
Dyslexi
Vad är dyslexi.
 
Elsa Beskow
Elsa Beskow (född Maartman) 1874 - 1953. "Så långt jag minns tillbaka brukade vi syskon, liksom nästan alla barn, tycka mycket om att rita. Jag var bara sex år då jag hade klart för mig, att jag helst av allt ville lära mig rita.
 
Erik Erlandsson-Hammargren
Ekologilinjen, vattenekologi och biotopvård i strömmande vatten samt kustekologi, i dag kallas kursen "Fiskevård - naturvård i vatten".
 
Eriksson & Lindgren Bokförlag AB
Litet kvalitetsförlag som ger ut ett trettiotal barn- och ungdomsböcker per år.
 
Europa Go
Genom att svara rätt på frågor om Europa, hjälper du maskoten att befria EU-flaggans stjärnor som är instängda i en kista. Du kommer att märka att det är en utmaning full av överraskningar.
 
Eva & Adam
Måns och Johan skapade Eva & Adam redan 1990, då som serie för tidningen Kamratposten. Där har den gått som följetong i flera omgångar fram till och med år 2003. Idag finns inte bara seriealbum utan även en rad med textböcker.
 
Excel
Välkommen att börja lära dig mer om Excel, makron och programmering i Excel.
 
Facebook
Facebook is a social utility that connects
you with the people around you.
 
Farbror Fantasy
Har du några frågor? Fråga Farbror Fantasy.
XXOm han inte vet svaret? Då frågar han någon som vet (osannolikt, men ändå...). Om ingen annan heller vet? Då låtsas han veta och du får ett svar som verkar vara korrekt men egentligen...
 
Finn Zetterholm
Finn Zetterholm är född 1945 och uppväxt i Sigtuna. Han spelade piano och skrev knasiga noveller och dikter redan tidigt i tonåren. Sin första visa skrev Finn 1965. Den hette "Bön till mina föräldrar".
 
Forum-barnsidan.se
Forum-barnsidan.se
 
Franska Skolan
En fristående skola med fransk profil, grundades 1862 och är idag både grunskola (F-9 skola) och gymnasium. Skolan ligger centralt i Stockholm, på Döbelnsgatan 9 vid Johannes kyrka.
 
Friskolornas riksförbund
Friskolornas riksförbund är en modern bransch-organisation för utbildning och barn-omsorg i enskild regi. Vi ansluter förskolor, grundskolor, gymnasier och kompletterande skolor. Förbundet har ca 700 medlemmar.
 
Funphysics
Din leverantör av aha-upplevelser!
Tillhandahåller intressant, modern ”fysik-infotainment” på ett roligt och engagerande sätt.
 
FuturEnergia
Spara på energi och vår miljö genom att använda lätta plastmaterial. Här finns även chattar om miljö där man kan fråga en expert och tävlingar och aktiviteter för skolklasser.
 
Fysikforum - Pluggakuten
Pluggakuten.se är ett forum för läxhjälp och problemlösning inom olika ämnen, där elever hjälper varandra. Här i fysikforumet kan du posta frågor som rör ämnet fysik.
 
Föreningen Nätet
Föreningen Nätet.
 
Games - TIME for Kids
TIME for Kids är tidskriften TIME:s utgåva för barn. Här kan du öva din engelska och lära dig olika saker genom att prova frågesporter och spel inom många ämnen. Exempel på teman är: USA, olympiska spelen, hälsa, berömda platser, ordspel.
 
Gilberts kemirum - Gilbert förklarar
Är du nyfiken på kemi och naturvetenskap? Tycker du att det verkar lite krångligt? Draken Gilbert ger dig här förklaringar till många olika kemifrågor. Välj någon av de 10 kategorierna, eller skriv ett eget sökord i sökrutan, så får du veta mer.
 
Goodies
Välkommen till Goodies till barnen!
Goodies till barnen är en sajt och ett e-magasin med massiv med roligt för hela familjen: pyssel för barnen - både lärorikt och kul, tips och idéer till kalas och aktiviteter och matnyttigt för föräldrar.
 
Gotlandska Sägner
Gotlandska Sägner.
 
Gunilla Wolde
Personlig hemsida utförd med tecknade bilder som samtidigt är referenser/arbetsprover.
 
Gutamal, skrivartävling
Gutamålsgillets årliga skrivartävling för alla som vill skriva på det gutniska språket.
 
Gösta Knutsson
Av Gösta Knutssons litterära verk står böckerna om Pelle Svanslös i en särställning. Den svanslösa katten har blivit en symbol för Uppsala och för Gösta Knutsson. Det har gått åtskilliga år sedan katten för första gången presenterades.
 
Hans Torvald Gahlin
Hans Torvald Gahlin, född 14 mars 1910 i Göteborg, död 14 februari 2006 i Göteborg, svensk serie- och skämttecknare.
 
Harald Strumpläst
Harald Strumpläst - spel om vikingatiden.
 
Harry Potter-Scholastic
Harry Potter-Scholastic.
 
Harry Potter.nu
Allt om H.P
 
Heddi Böckman
På de här sidorna hittar du fakta och senaste nytt om Heddi Böckman. Heddi Böckman är författare av hästböcker, fantasy, barnböcker.
 
Heddi Böckman
På de här sidorna hittar du fakta och senaste nytt om Heddi Böckman.
Heddi Böckman är författare av hästböcker, fantasy, barnböcker samt (tillsammans med sin syster Irmelin Sandman Lilius) en självbiografisk bok.
 
Hedengren
Hedengrens is an international bookshop in Stockholm, Sweden. We carry aproximately 80 000 titles in 9 languages: Swedish, English, French, German, Spanish, Italian, Portuguese, Danish and Norwegian.
 
Helena Bross
Helena skriver många lättlästa böcker för yngre barn. Här får du veta lite om henne och vilka böcker hon skrivit.
 
Humle och Dumle
Humle och Dumle var ett av Sveriges Televisions allra första barnprogram. Humle och Dumle bodde i Kapten Bäckdahls skafferi.
 
Högskoleverket
Högskoleverket är en central myndighet för frågor som rör universitet och högskolor.
 
IBBY, the International Board on Books for Young People
IBBY, the International Board on Books for Young People
 
Inga Borg
På sommaren 1945 kom en nittonårig Inga Borg för första gången upp till fjällen. Med sin man bodde hon i en ödefäbod på en fjällsluttning. Då var fjällen rena vildmarken, allt var stilla, orört och oförstört. Här tecknade och målade hon hela tiden.
 
Julpyssel
Dags att komma i julstämning?
Gör något fint julpynt. En del är lite klurigt, en del är ganska lätt och en prydnad smakar dessutom väldigt gott.
 
KA & C:o Kalle Anka
Kalle på andra språk:
Norska: Donald Duck
Danska: Anders And
Finska: Aku Ankka
Engelska: Donald Duck
Tyska: Donald Duck
Franska: Donald Duck
Italienska: Paperino
Portugisiska: Pato Donald.
 
Kalastips
Här kan du få hjälp att hitta idéer till kommande barnkalas. Vill du istället ha tips för vuxenkalas tipsar vi om sajten Partydags som innehåller allt för en riktig fest, recept på 30 trerättersmenyer, festlokaler etc.
 
Kanalfilm
Kanalfilm.
 
Katarina Lönnby
Katarina Lönnby, Luna är en ensam liten flicka som bor på Nordpolen. En dag händer det förfärliga att ett monster sågar ner spiken som månen sitter på och den trillar rakt ner i Lunas brunn!
 
Katten musen tiotusen
Rolig mattesajt för dig som är 5-10 år. Ta hjälp av den lekfulla musen och hitta skojiga lekar.
 
Sök
På gång

«    Augusti 2022    »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Evenemang

Avancerad
sökning »
Stockholms länUppsala länSödermanlands länÖstergötlands länJönköpings länKronobergs länKalmar länGotlands länBlekinge länSkåne länHallands länVästra Götalands länVärmlands länÖrebro länVästmanlands länDalarnas länGävleborgs länVästernorrlands länJämtlands länVästerbottens länNorrbottens län

Idag
Antonia Haglund - fönsterutställning
Sintra Göteborg
Utställning - Johanna Liljestrand Rönn- Trädgårdens gömda skatter
Linnés Hammarby Uppsala
Kathrin Bernekorn
Galleri Bernekorn Brantevik
Tillväxt - vad är det?
Malmö Museer Malmö
Therese Johansson - fönsterutställning
Sintra Göteborg
Eva Bertilzon
Hotell Gässlingen Skanör
Gerlesborgsskolan
Dalslands konstmuseum Åsensbruk
Sollans konst & galleri
Lennart Kvarnströms plats 6 Mölnlycke
Nordens Paris
Nordiska Muséet Stockholm
Antonia Haglund - fönsterutställning
Sintra Göteborg
Olof Röckner - UFO
Galleri Riddaren Stockholm
Kent Iwemyr
Dalslands konstmuseum Åsensbruk
Gill Marshall - utställning
Sintra Göteborg
Närstudie av Akrobatfamilj - Perspektiv på Picasso
Göteborgs konstmuseum Göteborg
Irina Johansson
Art-Design Paviljong Galleri & Konstcafé KARLSBORG

Lista dagens evenemang »

Dagens namn
Valter
Verner
Dagens bild
Länkspaninga n n o n s e r
Skicka ett konstverk som vykort! TRYCK HÄR!
Daniel Garcia Andersson
Auctionet ger dig tillgång till lokala auktionshus i både Sverige och Tyskland
PRINTGLAS
SvK, nordens största internetgalleri
Konstbiografiskt lexikon
Nordiska museet
CSN, Ska du börja studera? Eller vill du veta mer om hur och när studielånet ska betalas?
Konstkvarteret, Internetgalleri