SvK, Konst från svenska konstnärer - Nordens största konstutställning
Kultur 1
space
Sökresultat
 Länkkatalog » Film och foto » Filmproduktion »

Producenter

Det finns 125 länk(ar) i den här avdelningen
Visa per sida: 20 50 100
Gå till sida: 1 2

Academic Info
Film & TV Studies Gateway - Directory of Online Resources on Film, Cinema & TV.
 
Adastra media
Fredrik Lindqvist - filmmanusförfattare, dramaturg, journalist, webbdesigner med mera. Exempel på manus, artiklar, radioteater & reportage.
 
Aja Eriksson
Bildkonstnär och filmregissör. Visar målningar och information om egna filmer.
 
Amos Gitai
Amos Gitai was studying architecture, following in his father’s footsteps, when the Yom Kippur War interrupted his studies and it was the use of his Super8 camera, whilst flying helicopter missions that led to his career as a filmmaker.
 
Anders Celin
Här får du veta det mesta om; Anders Celin, Skådespelare, filmskapare, konstnär, kompositör, ståuppare, sminkör, poet, recensent med mera.
 
Anders Weberg
Anders Weberg. Filmregissör, videokonstnär och människa.
 
Animega Animationsstudio
Animationsstudio i Jönköping specialiserad på produktion av 2D animation för film, tv och Internet.
 
Art Box
Producerar, kopierar, konverterar och konsulterar inom film, tv, webbtv och multimedia.
 
Art Video Screening
Art Video Screening is an artist-run and non-profit initiative run by Jonas Nilsson and Eva Olsson, it's an event and platform focusing on video art and aims to support artists work.
 
Athenafilm
I många av mina filmer har jag utgått från konstnärernas egna ord och alltså låtit dem själva kommentera sina bilder, berätta om vad som driver dem och om hur de i djupet av sig själva berör det allmänmänskliga.
 
Atmo
Atmo.
 
Atomfilm
Atomfilm.
 
Att skriva filmmanus
Hemsida för handbok om att skriva för film. Utdrag ur olika kapitel, uppgifter om författaren, länktios och recensioner av manusböcker mm.
 
Att Skriva Filmmanus, Bloggen
Blogg om att skriva filmmanus, med artiklar, tips om länkar, böcker, utbildningar, videoklipp mm.
 
Bo Widerberg
Bo Gunnar Widerberg, född 8 juni 1930 i Malmö, Skåne län, död 1 maj 1997 i Båstad, Skåne län, var en svensk filmregissör och manusförfattare.
 
Börje Peratt
Producent, regissör och filmare. Är även verksam som författare och kompositör.Sedan starten av Manus AV-produktion 1976 har vi producerat TV-serier, kortfilmer, promotionfilm, bildspel, radio, teater, musikal, kampanjer och utställningar.
 
Caliber Film & Reportage AB
Reportagebyrå, film, TV, dagspress, fackföreningspress och organisationspress.
 
Calle Torstenson
Calle Torstenson, har mer än
trettio års erfarenhet av scenografi,scenografi
scenografi ,teatermåleri och skulptur,attribut , mask, ornament, djurtillverkning och mycket mer.
 
Camera Q
Dokumentärfilm,Film/Video Produktion.
 
Carl Gerhard Arthur Spjuth
Carl Gerhard Arthur Spjuth född 1 maj 1904 i Stockholm död 20 oktober 1989 i Stockholm, svensk regissör, producent, inspicient, manusförfattare och arkitekt.
 
Carlstad Kulturfilm
Startade sin verksamhet 1965 Vi renoverar gamla filmer. Bild- och ljudbearbetar stumfilm. Producerar egna filmer.
 
Catrin Wideryd
Widerydcasting.
 
Condensate
New York based artists David Phillips (Memphis, Tennessee 1970) and Paul Rowley (Dublin, Ireland 1971) have been working together collaboratively since 1998, primarily with film, video installation and sound.
 
Coola Film AB
Tecknad - animerad filmproduktion samt tecknade illustrationer till alla media även laser och 3D caves.i mer än 30 år har vi producerat tecknade animerade filmer, video, digitalamedia web-animation
 
CrazyBrothers
En liten grupp av oberoende filmskapare som funnits sedan 1999. Eftersträvar att gör filmer som är lika stilrena som anorlunda.
 
Curricurr Film
Filmproduktionsföretag som arbetar med videodokumentation, dokumentärfilm, informationsfilm med mera. Erbjuder en professionell slutprodukt till ett kostnadseffektivt pris. Slutprodukten kan bestå av DVD, Streaming, S-VHS m.fl.
 
Dan Håfström
Dan Håfström, född 15 juli 1972, svensk musiker och barnskådespelare. Son till konstnären Jan Håfström.
 
David Cronenberg
David Cronenberg.
 
Dawid
"Dawids betydelse för svensk samtidskonst kan knappast överskattas. Han har under snart 30 års konstnärlig verksamhet utforskat de fotografiska materialens möjligheter och lyft dem till något utöver det vi vanligtvis kallar ett fotografi.
 
Diagonalakademin
Diagonalakademin - Animation och Experimentfilm
En av landets ledande animationsutbildningar anordnas i Stockholm. Animation och Experimentfilm är en tvåårig, grundläggande utbildning i animation.
 
Documentary group
Documentary group är ett produktionsbolag med bas i Hällefors i Bergslagen.Vi producerar dokumentärfilm som med olika kreativa uttrycksmedel skildrar världen så som vi upplever den. Vi har bland annat skildrat folkmordet i Rwanda.
 
Dokumentärfilm AB
Bildades 1999 av Anders Berggren och Carl Javér. Bolaget producerar modern dokumentärfilm för såväl TV som Biograf distribution. "Fly-on-the-wall" var beteckningen på den osynlige filmaren som filmade utan att störa, som en fluga på väggen
 
EastGate Media Production
Produktionsbolag drivet av en sverigeryss med svensk TV-utbildning. Utför research med specialisering på före detta Sovjet och Östeuropa. Dokumentärer, reportage och tv-program.
 
Edinim Produktion
Producerar dokumentärer, reklam, musikvideo och rörlig grafik. Edinim Produktion AB Läser man Edinim baklänges blir det Min idé. Bolagsnamnet hjälper oss att hitta rätt – liksom ledorden Bild, Ton, Berättelse och Tanke.
 
Electronic Composer
Kompositören Joakim Nymans webbplats. samt videoproduktion.
 
Film Gävleborg
Här på hemsidan kan du läsa om Film Gävleborgs verksamhet och om vad som händer på filmfronten i vårt län just nu.Regionalt resurscentrum för film och video i Gävleborgs län. Filmkonsulent.
 
Film i Dalarna
Film i Dalarna har en bred verksamhet. Vi arbetar med många olika saker.
Mediepedagogik är ett viktigt område där vi är engagerade på många sätt; Vi arrangerar manustävlingar.
 
Film i Jönköpings län
Regionalt resurscentrum för film. Filmkonsulent.
 
Film i Skåne
Film i Skåne är ett regionalt resurs- och produktionscentrum för film och video vars uppdrag är att främja filmverksamhet i Skåne. På uppdrag av och med finansiering från Kultur Skåne och Svenska Filminstitutet har Film i Skåne funnits sedan 1995.
 
Film i Värmland
Film i Värmland är ett av landets ledande resurs- och utvecklingscentrum inom filmområdet. Vi har en stor bredd i vår verksamhet och arbetar med film både som kulturform och som näringsgren.
 
Film i Väst
Sveriges största regionala filmorganisation har sitt kontor i Trollhättan och arbetar med samproduktion, distribution, rådgivning och vidareutbildning. Filmkonsulenter.
 
Film i Västerbotten
Resurscentrum som har till uppgift att stödja och bredda filmkulturen i Västerbottens län. Filmkonsulenter.
 
Film i Västernorrland
Ett regionalt resurscentrum för film och video i Västernorrland. Filmkonsulenter.
 
Film på Gotland
Regionalt resurscentrum för film, video och multimedia. Filmkonsulent.
 
Film på Gotland
långfilmsproduktion på Gotland.
 
Film Stockholm
Regionalt resurscentrum för rörlig bild i Stockholms län. Filmpedagogik och filmkonsulenter.
 
FilmAteljén
FilmAteljén AB bildades 1989 och har numera sitt kontor på Filmepidemin i Göteborg. Huvudsakligen produceras dokumentärfilm och beställningsfilm, men även kortfilm.
 
Filmcafé
Filmcafé är en unik mötesplats för filmare och artister. Oavsett om Du redan har en hemsida eller ett CV kommer Filmcafé att avsevärt öka Dina chanser att få erfarenhet och kontakter inom film, TV och teaterbranschen.
 
Filmcentrum Norr
Ideell intresseförening för filmare i norra Sverige.
 
Filmic Art
Filmic Art producerar estetisk videokonst.
 
Filmmanusskolan
Lär dig skriva manus eller utveckla ditt manusskrivande till nya nivåer.På Filmmanusskolan finns kurser för dig som skriver manus, oavsett om du är nybörjare eller proffs.Skolan drivs av Kulturpool som har över 10 års erfarenhet av distansutbildning.
 
Filmpol Mitt
Filmpol Mitt är en regional satsning av Örebro och Västmanlands län på filmproduktion i Bergslagen. Filmkonsulenter. NY;URL; http://www.filmpolmitt.se
 
Filmpool Jämtland
Vi på Filmpool Jämtland satte hösten 2001 upp målen för vårt EU – projekt Filmkraft Jämtland, att utveckla filmarbetarmiljön och stimulera till produktionav kort- och dokumentärfilm.
 
Filmpool Nord
Ett regionalt resurscenter för film och video i Norrbotten. Kortfilmskonsulent.
 
Filmverkstan
Filmverkstan -Stockholm.
 
Folkfilm
Folkfilm.
 
FRa-film
Beskrivning av filmproduktioner genom tiderna. Experimentellt, musikvideo samt konstvideo. Aktiva sedan 1976.
 
FrameStation
Selected works by Patrik Eklund.
 
Föreningen Kulturnätet
Föreningen Kulturnätet förenar proffs och ideell kraft, ungdom och vuxna för att förverkliga visioner inom teater, dans, musik,film och TV. Projekten är ofta gränsöverskridande. 2006/07 genomför vi långfilmen Bella & Real.
 
Geist
GEIST är en tidskrift för skrivande, konst som gränsar till litteratur och för teoribildning utanför den akademiska världen. GEIST vill vara en plattform för konst.
 
Gösta Ekman d.ä d.y
Gösta Ekman d.ä d.y.
 
Hannes Holm
Hannes Martin Holm, född 26 november 1962, regissör och manusförfattare som i allmänhet skapar film tillsammans med Måns Herngren.
 
Hawaiifilm
Hawaiifilm.
 
Håkan Dahlström
Skulptören, Håkan Dahlström.
 
Ingmar Bergman
Allt om,INGMAR BERGMAN.
 
Jan Fridegård ordkonstnären och trälarnas poet
Dramadokumentär (2002) om författaren Jan Fridegård.
 
Jens Jonsson
Jens Jonssons filmer har tidigare visats i retrospektiv i Cork, Clermont-Ferrand, Tammerfors, Rotterdam och São Paulo. Även Göteborgs och Umeås filmfestivaler har visat hans filmer i specialprogram. Långfilmsdebut Ping-pongkingen.
 
Johan Rabaeus
– Det som jag gillar, det är ju karisma, personlighet, att det sticker ut. Jag är förtjust i personligheter. Tänker på alla de som var mina mentorer, förebilder. Hela gamla Dramatengardet. Hela gänget i Gycklarnas afton, Bergmanfilmen från 1953.
 
Klara bilder
Mina kortfilmer har visats på flera Filmfestivaler. I Dec 2003 vann min film "Avdelning Prästkragen" om ett ålderdomshem första pris för bästa elevfilm vid FFAFs årliga festival på Filmhuset i Stockholm.
 
KMA Filmproduktion AB
KMA Filmproduktion AB erbjuder kompletta lösningar inom professionell videoproduktion. Vi producerar främst dokumentärfilm, samt gör beställningsproduktioner av olika slag. Du hittar oss i centrala Göteborg.
 
Kortfattad svensk filmhistoria
Kortfattad svensk filmhistoria.
 
KS bildreportage
Dokumentärfilm, videofotograf Kristjan Sigurjonsson.
 
Laika Film & Television AB
Laika Film & Television AB är ett produktionsbolag med specialitet i undersökande journalistik och dokumentärer.
 
Lars-Lennart Forsberg
Amanda Film AB.
 
Lasse Åberg
Musiker, formgivare, konstnär och filmare Lasse Åberg.
 
LGL film
Oberoende nollbudget-film-veteraner. Sajten innehåller information om, bilder från & trailers för våra filmer.
 
Listen Visual
Vi Skapar Njutning! Listen visual förenar ljud och musik med text och bild.Vi skapar spänning som kittlar Fantasin. Från oss kan du beställa: TEATER - MUSIK - FILM - LJUDDESIGN. Vi arbetar med allt från idé till färdig produkt.
 
Ljud&Bildskolan
Ljud&Bildskolan har under årens lopp utvecklat en rad webbaserade verktyg, som på skilda sätt effektiviserar verksamheten. Det handlar också om verktyg i pedagogikens tjänst.
 
Luc Besson
Luc Besson, filmproducent, filmregissör, manusförfattare (sök IMDb, Projekt Runeberg) Född 18 mars 1959 i Paris, Frankrike.
 
Maja Lidsheim
Attributmakare, skulptör och attributör. Tv, film, teater och muséer.
 
Malik Bendjelloul
Malik Bendjelloul.
 
Masterfilm Sweden
Producerar egna och andras filmer.
 
Mats Helge Olsson
Mats Helge Olsson, regissör, manusförfattare och filmproducent.
 
Mattias Gordon
Illustratören, animatören och författaren Mattias Gordons arbeten och av hans mini-förlag Pikkadåll.
 
Mixed Reality Scandinavia
Mixed Reality Scandinavia.
 
Monica Rolfner
Manusförfattare. Filmrecensioner, artiklar, krönikor, refuseringar. Om manusarbetet till filmen Tomten är far till alla barnen.
 
Naud produktion - Film, Musik & Ord
Naud Production har tagit initiativet att starta ett distributionsbolag, Pathfinder Film Scandinavia, tillsammans med Cinemedia Ky (Finland).
 
Njuta Films
Njutafilms är en distributör av film på DVD för den svenska marknaden. Vi distribuerar film från hela världen; kultfilm, klassiker, barnfilm, dokumentärer, och konstnärliga filmer.
 
Nordiska film- och TV-fonden
Nordiska film- och TV-fonden.
 
Oddity
Produktion av film och digital animation.
 
Oktanfilm
Oktanfilm is a small flexible production company based in Stockholm. We have produced and worked with film since 1999. With a broad knowledge and determination to only work with the best film.
 
Old hollywood films
Old hollywood films.
 
Once Upon A Time Productions
Produktionsbolag för kortfilm, långfilm och reklamfilm.
 
Panfilm, Göran Setterberg
Panfilm och bildades 1987. Panfilm har vunnit Guldbagge för bästa film och tillsammans med Jan Troell erhållit Silverbjörn på Berlinfestivalen. I reklamfilm har Panfilm fått Silverlejon i Venedig och diplom för årets bästa commercial i USA. |
 
Pedro Almodovar
Pedro Almodovar, på clubcultura.
 
PennFilm Studio
Producerar animerad film, både långfilmer, kortfilmer och TV-serier.
 
Peter Svedberg
Videoart.
 
Pretto film
Däremot ett samlande namn för ett mentalt och fysiskt projektrum som just nu producerar och spelar in en film med arbetsnamnet En Morpheinists Drömmar.
 
Pretto film
Bloggen startades samtidigt med Pretto films hemsida som båda är tillkomna för att fortlöpande presentera arbetet med mina kortfilmer inom genren Poetic cinema. Fotografi är ett annat verksamhetsfält liksom electronica - båda viktiga delar.
 
RedBear Film AB
RedBear producerar eller tar uppdrag att linje producera, produktions- eller inspelningsleda hela produktioner. Vi bistår även många andra företag med avtalskonsultation inom film- och TV branschen.
 
Sök
På gång

«    Maj 2022    »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Evenemang

Avancerad
sökning »
Stockholms länUppsala länSödermanlands länÖstergötlands länJönköpings länKronobergs länKalmar länGotlands länBlekinge länSkåne länHallands länVästra Götalands länVärmlands länÖrebro länVästmanlands länDalarnas länGävleborgs länVästernorrlands länJämtlands länVästerbottens länNorrbottens län

Idag
Utställning Jan Stenmark
Seriegalleriet Stockholm
Lambert Werner -collage
STUDIO L2 Stockholm
Sollans konst & galleri
Lennart Kvarnströms plats 6 Mölnlycke
Gerlesborgsskolan
Dalslands konstmuseum Åsensbruk
Ellen Jacobsen Holvik - fönsterutställning
Sintra Göteborg
Vår på Kohagslyckan
Ateljé Kohagslyckan Löttorp
Kanon. Perspektiv på svensk konsthistorieskrivning
Göteborgs konstmuseum Göteborg
Unlimited Art
Galleri Riddaren Stockholm
Ulla Kristina Eriksson
Café Sågmöllan Kivik
Johan Herder
Åstorp konsthall-I anslutning till biblioteket Åstorp
Like a bird? - Lena Zetterman på 125 kvadrat
125 kvadrat Stockholm
Unlimited Art
Galleri Riddaren Stockholm
Närstudie av Akrobatfamilj - Perspektiv på Picasso
Göteborgs konstmuseum Göteborg
Tillväxt - vad är det?
Malmö Museer Malmö
Annie Lindgren
Dalslands konstmuseum Åsensbruk

Lista dagens evenemang »

Dagens namn
Urban
Dagens bild
Länkspaninga n n o n s e r
Auctionet ger dig tillgång till Sveriges lokala auktionshus på en och samma sajt.
Omkonst - konstnärer skriver om konst. Susanna Slöör & Leif Mattsson
bus.se
Auctionet ger dig tillgång till lokala auktionshus i både Sverige och Tyskland
CSN, Ska du börja studera? Eller vill du veta mer om hur och när studielånet ska betalas?
Auctionet ger dig tillgång till Sveriges lokala auktionshus på en och samma sajt.
LOUISE HÄVRE
Konstkvarteret är en mötesplats för alla konstintresserade
Sveriges främsta konstportal * Länkar till Svenska Konstnärer *  Links to Swedish Artists