Trafikverket
Kultur 1
space
Sökresultat
 Länkkatalog » Dans »

Barn & unga - Dansgrupper - Dansscener - Föreningar - Koreografer - Museer - Tidskrifter - Utbildning & forskning

Det finns 206 länk(ar) i den här avdelningen
Visa per sida: 20 50 100
Gå till sida: 1 2 3

24kvadrat
24kvadrat.
 
Afrikanks dans
Urkraft, västafrikansk dans.
 
Anderssson Dance
Anderssson Dance.
 
Anna Forsberg
Anna Forsberg.
 
Atalante
Atalante är en fri scen för samtida konst. En mötesplats där det nyskapande och experimentella tillåts och uppmuntras. Scenens utbud omfattar alla konstarter ­ främst dans, men även musik, film, teater, bildkonst och litteratur.
 
Ballet Alert
This site is an archive for the newsletter Ballet Alert which ceased publication in the spring of 2004, as well as articles on teaching, ballets and dancers, by Victoria Leigh, Mel Johnson, Dale Brauner, Marc Haegeman and others.
 
Ballet Danse Magazine
Ballet Danse Magazine.
 
Ballet Magazine
Ballet Magazine, Moskva.
 
Balletin Dance
Balletin Dance · La Revista Argentina de Danza.
 
BalletTanz
Written in English and German by internationally renowned journalists, ballet-tanz goes behind the scenes and presents the latest developments in dance.
 
Benet Al Nil
Orientalisk dansgrupp bestående av 4 kvinnor från Linköping. Vi har en ormtjuserska och eldslukare i gruppen.
 
Bert-Ola Bruce
Välkommen till Bert-Ola Bruces hemsida om argentinsk tango.Jag är verksam i Linköping och runt om i landet med kurser, privatlektioner, uppvisningar m.m.
 
Birka Dansklubb
Birka Dansklubb - din oas i Stockholm för Tiodans.
 
Björn Elisson Kompani
Björn Elisson Kompani bildades år 2001 av koreografen Björn Elisson och producenten Veronica Bedecs. Kompaniet har sin bas i Stockholm och målsättningen är att skapa högklassiga dansproduktioner för alla åldrar och alla slags scener.
 
Björn Säfsten
"Konstnärsnämndens Birgit Cullberg-stipendium år 2009 har tilldelats Björn Säfsten. Han har på kort tid visat på ett moget språk och en unik förmåga att med fingertoppskänsla utmejsla rumslighet i varje enskild rörelse".
 
Bounce
Bounce.
 
Buggkurser runt hela Stockholm
Håkans Dansskola.
 
Carina Ari Foundations
Information om Carina Aris minnesfond som delar ut stipendier och stimulerar danshistorisk forskning. Om stiftelsen som delar ut medaljer till personer som främjat svensk danskonst och om specialbiblioteket inom dans.
 
Ccap
A contemporary dance company directed by Cristina Caprioli. The work is marked by an intellectual and emotional illumination of the dancing body at its core; each production its own investigation, the body challenged, deconstructed and redefined.
 
City Dansstudio
City Dansstudio.
 
Claire Parson
Claire Parsons Co. är en dans och performancegrupp baserad i Stockholm som skapar föreställningar för små och stora upplevelser.
 
Claire Parsons Co
Claire Parsons Co. är en dans och performancegrupp baserad i Stockholm som skapar föreställningar för små och stora upplevelser.
 
Compagnie Auf der Strasse
I centrum för vårt gemensamma intresse står utforskandet av möjligheterna med kombinationen DANS - FIGUR / OBJEKT - SPRÅK. Därtill hör interaktiva processer, installationer, live föreställningar, dockor som objekt, objekt som dockor.
 
Contact Collaborations, Inc.
Contact Collaborations, Inc. has served the international dance and improvisation community since 1978.
 
Contactimprov
Find Dancers & Dancing, Contact Improvisation worldwide.
 
Corpusweb
Corpusweb.
 
Crazy Flutters Square Dance Club
Crazy Flutters Square Dance Club.
 
Crowd Company
Crowd Company är ett danskompani som visat sin udd på en rad olika platser; teaterscener, konstgallerier, museer, gator och torg. Föreställningarna är en blandning av modern dans och fysisk teater.
 
Damon Frost
Började själv som gatudansare i San Francisco 1981 och har medverkat i ett flertal dansshower, turnéer och tv-program med kända artister.
 
Dança Brasil
Dança Brasil.
 
Dance Europe
Dance Europe.
 
Dance International
Dance International.
 
Dance Spirit
Dance Spirit.
 
Dance Teacher
Dance Teacher is the ONLY magazine written just for dance professionals. Each issue is packed with useful ideas that will help you (and your students!) become better dancers.
 
DanceAddict.nu
Dans Community - Ett dans community med ett välbesökt forum där det diskuteras moderna danser som bl a hip hop, streetdance, discodans och modernt.
 
DanceInsider
DanceInsider.
 
Dancemagazine
Dance Magazine College Guide.
 
Dancer
Dancer.
 
Danceview Times
Writers on dancing.
 
Dans Dojon Afrikansk dans
Afrikansk dans mitt i Stockholm.Ordet Dojo är japanska och kan översättas med"tränings lokal""platsen för fysisk, mental och andlig träning.
 
Dans i Dalarna
Regional dans site.
 
Dans i Nord
Dans i Nord är Norrbottens läns resurs- och utvecklingscentrum för dans. Verksamheten omfattar olika former av utbildningsinsatser, produktion och förmedling av föreställningar, kompetenshöjande projekt .
 
Dans i Värmland
Vi är ett regionalt resurscentrum för konstnärlig dans som verkar för att dansen blir tillgänglig för länets samtliga invånare och att medvetenheten och kunskapen om dans ökar inom olika samhällsområden.
 
Dansbandskanalen
Vi spelar dansbandsmusik, schlager, country och svenska favoriter dygnet runt. Du får också nyheter, väder, sport och nöjesnyheter varje timme.
 
Dansbeskrivningar - gammaldans och gillesdans
Flera hundra dansbeskrivningar.
 
Dansbyrån
Dansbyrån är ett produktionskooperativ för danskonst och dansvetenskap. Dansbyrån vill verka som en kraft för dansen, nu och i framtiden. Genom sin unika verksamhet med dans som både konstart och vetenskap vill Dansbyrån göra dansen synlig.
 
Danscentrum
Danscentrum Sverige är en rikstäckande ideell förening som bildades 1971. Danscentrum Sverige förenar yrkesutövare inom den fria danskonsten och målsättningen är att vara en mötesplats, skapa samarbeten, sprida danskonsten.
 
Dansens historia
Den äldsta polskan.
 
Dansens Hus
Det finns mycket man skulle vilja visa för en publik. Och det finns mycket som man själv kan uppleva, bara sinnet är öppet. Som vanligt möts olika uttryck och stilar på Dansens Hus, men alla har ett gemensamt - det rör sig. Rör du dig också!
 
Dansescenen
Dansescenen er lille-storby-teater under Københavns Kommune og modtager som sådan driftsstøtte fra Københavns Kommune. Teatrets aktiviteter støttes desuden af bl.a. Kunstrådet, samt forskellige private fonde.
 
Dansforum - Göteborg
En av Skandinaviens större dansskolor med yrkesutbildningPerforming Arts School. Även kvällskurser i jazz, klassisk balett, spansk dans med mera.
 
Dansföreningen Korkskruven
Dansa med dansföreningen Korkskruven i ALE kommun 3 mil norr om Göteborg.
 
Dansgruppen Scheherazade
Vi är en orientalisk dansgrupp i Umeå. Vi uppträder gärna på olika kulturella arrangemang och fester, t ex möhippor, födelsedagsfester och festivaler. Vi anpassar repertoaren efter tillfället och berättar gärna om dansen och låter deltagarna prova.
 
Danshuset
Dans är rytm, musik och glädje. Det har vi massor av på Danshuset. Hos oss finns danskurser för olika smakriktningar, från det traditionella till det allra modernaste för både vuxna och barn/ungdomar.
 
Danshuset
Danshuset har kurser för alla, barn, ungdomar och vuxna.
DF Göteborgsdansarna är vår förening på skolan. Som elev blir du automatiskt medlem i denna förening när du betalt din kursavgift.
 
Danshuset i Helsingborg
Vi flyttade 2001 till en toppmodern dansstudio på Stattena Centrum, med två danssalar, mysigt väntrum, omklädningsrum och duschmöjlighet för både killar och tjejer, ca 500 kvm.
 
Danshögskolan
Sveriges enda högskola för Dans & Nycirkus!
 
Dansklubben Nackswinget
Dansklubben Nackswinget.
 
Dansklubben Snésteg
Dansklubben Snésteg, Oskarshamn,
 
Danslänkar
Danslänkar.
 
Dansmix
Dansskolan Dansmix är idag den enda dansskolan i södra Halland som lär ut Tiodans & Bugg och Rock'n Roll danser.
 
Dansnät Sverige
Målet för Dansnät Sverige är att sprida danskonst av hög kvalitet ut i landet. Alla, inte bara de som bor i stora städer, ska ha möjlighet att se och arrangera dans.
 
Dansportalen
Nordens största mötesplats om dans.
 
Delsbo spelmansstämma
Delsbo spelmansstämma är en folkfest som alltid äger rum första söndagen i juli. Stämman öppnas alltid med att spelmännen tågar från kyrkan till forngården. Tåget leds av riksspelmannen Tore Härdelin. Tidigare var det hans far Sven Härdelin.
 
Dorte Olesen
D.O.P Dorte Olesen Project, Under 2006 är Dorte Olesen.
 
Ebba Dansklubb
Ebba Dansklubb.
 
Efva Lilja Dansproduktion
Efva Lilja Dansproduktion.
 
Egyptisk Magdans
Egyptisk Magdans.
 
El Kahira
Orientaliska Dansgruppen El Kahira.
 
Eld
Eld är det fenomen som uppstår när en gas genomgår en kraftigt exoterm kemisk reaktion, vanligen oxidering. Hettan som avges från reaktionen gör att vätska och/eller fasta material i närheten börjar förgasas, vilket ger ytterligare näring åt elden.
 
EMBLA dans & teater
EMBLA dans & teater.
 
European Free Improvisation
European Free Improvisation.
 
Festival flamenco
Festival flamenco.
 
Finlands Svenska Folkdansring rf
Finlands Svenska Folkdansring rf, grundad 1931, är en centralorganisation för folkdansverksamheten i Svenskfinland med uppgift att samordna folkdansverksamheten på det svenska språkområdet i Finland, att sprida intresse och kännedom om folkdanser.
 
Finnish folk dance
Kansantanssi.
 
Finnish Folklore Association
Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry
Finnish Folklore Association.
 
Flamenco.se
Vi är en ideell förening som bildades våren 1999. Vi samlar idag runt 150 flamencoälskare, professionella samt amatörer, i hela Sverige samt även i övriga Norden.
 
Folkdans
Dansbeskrivningar - Video - mm -
Gammaldans - Gillesdans - Folkdans - Linedance o.s.v.
 
Folkdansgillet Nerkia
Trots att Folkdansgillet Nerkia är ett relativt ungt folkdanslag, grundat 1980, har vi under dessa år hunnit att skaffa oss ett stabilt medlemsunderlag, många traditioner och framför allt en trivsam atmosfär i vårt lag.
 
Folkdansgillet Vinslöv
Folkdansgillet Vinslöv bildades 1939 av bl.a. vår mångårige instruktör Karl-Erik Eklundh och dansaren Lennart Stjernkvist.
 
Folkdanslaget Rillen
Folkdanslaget Rillen är en förening med stor variation i sin verksamhet. Vad gäller repertoaren så lägger vi stor vikt vid att hålla liv i våra lokala pardanser. Vi har i föreningen Benno Eriksson som upptecknat dessa danser.
 
Foxtrot
I Sverige börjar man dansa foxtrot strax efter första världskriget – cirka 1920. Då har både musiken och dansen redan använts i flera år i USA. Med denna moderna amerikanska musik och dans följer också nya ideal och en ny stil.
 
Frigörande Dans-Anne Grundel
Det är din egen dans. Ett nytt sätt att motionera, med fria rörelser och med uppmärksamheten riktad inåt. Ett verktyg för personligt växande, en meditation i rörelse.
 
Fryksdalsdansen Sunne
Fryksdalsdansen Sunne.
 
Föreningen Örnsköldsviks Drilltrupp
Föreningen Örnsköldsviks Drilltrupp.
 
Gislaveds kommuns kulturförvaltnings hemsida
Gislaveds kommuns kulturförvaltnings hemsida. Här presenteras förvaltningens verksamhet med bl a bibliotek och kulturhus, samt kommunens historia.
 
Gothenburg Square Dancers
Gothenburg Square Dancers är en ideell förening och vi har modern squaredans som vårt stora intresse.
 
Gotlands Dansutbildningar
Gotlands Dansutbildningar, barn och ungdom.
 
Gottsunda Dans och Teater
Gottsunda Dans & Teater är en ideell förening. Som medlem får du löpande information om vår verksamhet, du blir inbjuden till teaterns olika aktiviteter från föreläsningar till föreställningar.
 
Gundega Balett Skola
Gundega Balett Skola är en ideell förening i samverkan med idrottsrörelsen. Föreningen bildades 1985 utifrån Gundega Liedes dansundervisning, som fram till dess bedrevs i regi av ett flertal studieförbund på ett flertal platser i Värmland.
 
Göteborgs Dans & Teater Festival
Är Sveriges ledande internationella festival för samtida scenkonst. Med inbjudna kompanier från hela världen presenteras ett urval av det bästa och mest intressanta inom områden som dans, teater, nycirkus och performance.
 
Göteborgs dans- och teaterfestival
Göteborgs dans- och teaterfestival.
 
Heimdals Bygdegille i Göteborg
Folkdans och folkmusik i Göteborg.
 
HepCat
Club HepCat bjuder på neoswing i Lund, Malmö och Göteborg. Live musik, DJ:s som spelar det senaste, dans och en härlig atmosfär.
 
HepTown
Copyright HepTown ek. för.
 
Herräng dance camp
Herräng dance camp.
 
Herräng Dance Camp
Herräng will take place between 28th of June and 26th of July, 2008.
 
Hurjaruuth.fi
Tanssiteatteri Hurjaruuth, Hurjaruuth perustettiin 1981 Helsingissä. Perustajajäseniä olivat mm. Soile Lahdenperä,Tuula Lento, Hannele Niiranen, Arja Pettersson ja Riku Virtanen.
 
HV-dans
HV-dans är en ideell förening. Hos oss kan du lära dig att dansa bugg och gillesdanser. Du kan sedan använda dansen som en trevlig form av motion eller tävla i bugg.
 
Iê Capoeira
Capoeira skola som drivs i Stockholm, Uppsala, Norrtälje, Malmö och Norge. Ansvariga för verksamheten är Professor Akesse och Professor Adi.
 
Sök
På gång

«    Februari 2023    »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 

Evenemang

Avancerad
sökning »
Stockholms länUppsala länSödermanlands länÖstergötlands länJönköpings länKronobergs länKalmar länGotlands länBlekinge länSkåne länHallands länVästra Götalands länVärmlands länÖrebro länVästmanlands länDalarnas länGävleborgs länVästernorrlands länJämtlands länVästerbottens länNorrbottens län

Idag
Hästen, roboten och det omätbara av Tove Kjellmark
Färgfabriken Stockholm
Naturmåleri och Keramik
Gamla Tingssalen i Mariestad Mariestad
Kathrin Bernekorn
Galleri Greger Stockholm
13th Lessedra International Painting & Mixed Media Competition.
Lessedra Art Gallery Sofia, Bulgarien
Kranz och Skagaard på Överby Gård
Överby Gård konstcentum
13th Lessedra International Painting & Mixed Media Competition.
Lessedra Art Gallery Sofia, Bulgarien
Utställningen STENA Danica
Röda Sten Konsthall Göteborg
Naturmåleri från Österlen
Galleri Greger Brantevik
Coloriterna
Lödde Centrum Löddeköpinge
Vårlikt
Vibrogym Höllviken
Geert Van der Vossen, metallskulptur
Galleri Hantverket Stockholm
Iréne Viberg Nybro Konsförening
Gamla brukskontoret Pukeberg Nybro

Lista dagens evenemang »

Dagens namn
Agata
Agda
Dagens bild
Länkspaninga n n o n s e r
Omkonst - konstnärer skriver om konst. Susanna Slöör & Leif Mattsson
Konservering & Restaurering-Ateljé Catellani
Auctionet ger dig tillgång till lokala auktionshus i både Sverige och Tyskland
SvK, nordens största internetgalleri
Nordiska museet
Auctionet ger dig tillgång till Sveriges lokala auktionshus på en och samma sajt.
"Life in a bubbel" -Hans Alexander Gerlanius
Konstbiografiskt lexikon
bus.se